امروز اینترنت به یک جزء جدایی ناپذیر در زندگی و کسب و کار مردم تبدیل شده است. آموزش از طریق اینترنت انجام می شود و رشد اقتصاد وابسته به اقتصاد دیجیتال شده است. وقتی خدمتی در انحصار ارایه می شود باید در رابطه با هزینه های آن شفاف سازی و اطلاع رسانی شود. اینترنت از آن دسته خدماتی است که در انحصار ارایه می شود.
این خدمت مانند دیگر خدمات مانند فروش پوشاک، کفش و… نیست که اگر واحدی اقدام به گرانفروشی کرد مردم بتوانند واحدی دیگر را انتخاب کنند و خدمات را از واحدهای ارایه دهنده دیگر دریافت کنند. در ارایه خدماتی مانند فروش پوشاک،کفش، کالاهای مصرفی و… بازار رقابت آزادی عمل دارد و هر کسی محصول خود را به فروش می رساند و مشتری با حق انتخاب روبرو است. اما در رابطه با اینترنت که یک خدمتی است که هر کسی نمی تواند با آن رقابت کند باید هزینه های آن مشخص و شفاف باشد. باید چگونگی قیمت گذاری آن و چگونگی اخذ مبالغ این خدمت اطلاع رسانی شود.
اگر اجازه ورود خدمات اینترنت از دیگر روش ها وجود داشته باشد می توان افزایش تعرفه اینترنت را منطقی دانست. برای افزایش قیمت خدمات اینترنتی باید انحصار ارایه آن برداشته شود. باید اجازه داده شود دیگر شرکتها به عنوان مثال اینترنت بین الملل در کشور مجوز خدمات رسانی داشته باشد. اینکه اعلام می شود افزایش تعرفه اینترنت برای توسعه ساختار و افزایش کیفیت خدمات است توجیهی بیش نیست. در شرایط فعلی که زیرساخت و ارایه خدمات اینترنت در اختیار دولت است باید پاسخگو باشد. دولت می بایست در رابطه با قیمت، سود و نحوه افزایش تعرفه ها اطلاع رسانی داشته باشد.
مشخص است که همه با این مدل گران کردن اینترنت مخالف هستند. قیمت بر میزان مصرف تاثیر گذار است. اگر بهانه گران کردن این است که جلوی ورود اینترنت بین الملل گرفته شود باید شفاف آن را اعلام کنند. هرچند این اقدام نیز اقدامی کاملا نادرست و اشتباه است. عدم شفاف سازی درست نیست. همانقدر که آب، برق غذا و… در زندگی مردم تاثیر دارد اینترنت هم دارد. آموزش، ارتباطات شغلی و خانوادگی وابسته به اینترنت است. فعالیت کسب و کارها با اینترنت تنیده شده است. هر نوع افزایش قیمت موجب افزایش هزینه های مصرف مخاطب و کسب و کارها خواهد شد. هزاران کسب و کار در معرض تهدید قرار دارند. بر اساس آمار رسمی ۳۰۰ هزار کسب و کار از طریق اینترنت مشغول به فعالیت هستند. به صورت رسمی یعنی دارای اینماد هستند. آمار غیر رسمی نیز حکایت از فعالیت بیش از یک میلیون کسب و کار در اینترنت که هنوز درگاه دریافت نکرده اند، دارد. کسب و کارهای کوچک و خانگی نیز ۲ تا ۳ میلیون هستند. البته آمار تا ۱۰ میلیون کسب و کار خانگی و کوچک را به صورت غیررسمی نیز داریم. این تعداد کسب و کار از اینترنت ارتزاق می کنند.
هر نوع استفادهای از محتوای سایت آزاد است. هر جا دوست داشتید با یا بدون ذکر منبع، استفاده کنید. اگر لینک بدهید که... ممنونم! فالو باشد که فبهاالمراد ❤️