برخی از فعالان حوزۀ سئو و محتوا معتقدند که ممکن است تا چند سال دیگر بازار برای تمام متخصصان سئوی فعلی جا نداشته باشد و کوچکتر شود.
آیندهای برای سئو
به گزارش پیوست، عادل طالبی، استراتژیست کسبوکار و بازاریابی دیجیتال در پنل تخصصی سئو در رویداد پرواز که توسط پلتفرم جتسئو برگزار شد با اشاره به اینکه اتفاقات لحظهای رخ نمیدهد و دارای پیشینه هستند، چنین گفت: «درحالیکه در سالهای اخیر موتورهای جستوجوی خاص اهمیت بیشتری پیدا کردهاند، اما برای مثال، کاربر بهطور مستقیم نیز وارد دیوار یا دیجیکالا میشود و بهجای سرچ در گوگل، کالای موردنیازش را در آنجا سرچ میکند، این بهمعنای کم شدن اهمیت سئو نیست.»
طالبی معتقد است که در حال حاضر اهمیت بیشاز اندازه برای سئو در نظر گرفته شده است و سئو تنها راه نیست، چنین میگوید: «دیجیتال مارکتینگ مجموعهای از ابزارها است که در کنار هم مؤثرند و لزوماً سئو بهترین ورودی نیست؛ هرچند که ممکن است ورودیهای زیادی به ما بدهد، اما گاهی دیده میشود که کیفیت ورودیهایی که از گوگل گرفته میشود از سوشال مدیا کمتر است. ما تنها ابزارمان سئو نیست و به آن زیاد از حد بها دادهایم.»
او در ادامه چنین گفت: «حدس من این است که این حجم از متخصصان سئو در آینده لازم نباشد و در چهار پنج سال آینده سئو فقط بخشی از کسبوکارها خواهد بود.»
او معتقد است که قبل از رسیدن به محتوا باید به بحثهای تکنیکال سایت دقت کرد، چراکه در آینده نقش تکنیکال و محتوا پررنگتر میشود و تخصصی شدن هم در سایتها اهمیت بیشتری پیدا میکند.
امین اسماعیلی، مدیر خلاقیت وبسیما، نیز در رابطه با آیندۀ سئو معتقد است که گوگل ادبیات خود را تغییر داده است و تا مدتی قبل کسانی را که میخواستند قوانین گوگل را دور بزنند، جریمه و تنبیه میکرد، اما اکنون به شیوههای تشویقی روی آورده است.
او توضیح میدهد: «گوگل با این تشویقها، عادتهای جدیدی را برای ما ایجاد میکند. این تشویقها به ما میگویند که سایتهایی که https داشته باشند، تأثیر مثبتی را در سئوی خود میبینند و اگر سرعت و تجربۀ کاربری خوبی داشته باشند میتوانند جایگاه بهتری بگیرند.»
او گسترده بودن فضای وب را دلیل این تغییر میداند و میگوید: «گوگل به این نتیجه رسیده است که اگر وبمسترها در این مسیر همراه باشند، سایتهای سبکتری تولید میکنند، و درنتیجه استانداردها را رعایت و به تجربۀ کاربر و نیازش توجه میکنند.»
رضا شیرازی، مدیرعامل وب۲۴ نیز با بیان اینکه یک سئوکار باید سه موضوع را رصد کند، توضیح داد:«یکی از این موارد مهم، مخاطب و شناخت رفتارهای او است. الگوریتمهای گوگل و رقبا نیز اولویتهای دوم و سوم هستند و کسی میتواند در این مسیر خوب جلو برود که تمرکزش را روی مخاطب بگذارد.»
او بر این باور است که نزدیک شدن به مخاطب یکی از موضوعاتی است که باید بهطور جدی به آن نگاه کرد و کسانی که تمرکزشان روی فریب دادن گوگل است در آینده جایی نخواهند داشت، چون گوگل تا اندازهای قوی خواهد شد که میتواند این افراد را تشخیص دهد و جلوی آنها را بگیرد.
محسن طاووسی، مشاور و مجری سئو دراینباره معتقد است که فرآیندها در حال سختتر شدن هستند و ما نیاز به ابزارهای بیشتری داریم، چراکه دیتا و تعداد سایتها در حال افزایش هستند و طبیعتاً رقابت سختتر شده است که در این حالت بدون استفاده از یک سری ابزارها نمیتوان کار کرد.
اسماعیلی نیز دراینباره نظر متفاوتی دارد و معتقد است که اگر دنیا و گوگل در آینده تغییر کند، ما هم تغییر خواهیم کرد و در آن صورت جایگاه سئو ممکن است بسیار پررنگتر از امروز باشد.
او میگوید: «اگر میخواهیم در حوزۀ سئو زنده بمانیم و رشد کنیم و به جایگاه و درآمد بالاتری برسیم، لازم است نگاهمان را تغییر بدهیم.»
هر نوع استفادهای از محتوای سایت آزاد است. هر جا دوست داشتید با یا بدون ذکر منبع، استفاده کنید. اگر لینک بدهید که... ممنونم! فالو باشد که فبهاالمراد ❤️