Voice Voice
سئو برای مدیران-6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

چند توضیح مهم درباره این فایل صوتی

این متن، پیاده‌سازی شده فایل صوتی است. ممکن است در پیاده‌سازی «لحن» به درستی منتقل نشده باشد یا پس از پیاده‌سازی، ویرایش محدودی شده باشد. اگر نظر من را خواسته باشید، شخصاً شنیدن فایل صوتی را توصیه می‌کنم.

 

سلام. من عادل طالبی هستم و در این ششمین فایل از سری فایل‌های صوتی سئو (SEO) برای مدیران می‌خواهم دربارۀ یک دستۀ دیگر از گزارش‌ها که مسئول سئو (SEO) یا فردی که دارد کارهای سئوی (SEO) سایت ما را انجام می‌دهد باید به ما که مدیر سایت هستیم، مالک کسب‌وکار آنلاین هستیم یا مدیر بازاریابی دیجیتال یک سایت هستیم ارائه بکند صحبت بکنم.

 

گزارش آنالیز رقابتی سئو

یکی از گزارشات بسیار بسیار مهم در حوزۀ سئو (SEO) گزارش آنالیز رقابتی سئو (SEO) هست. گزارش آنالیز رقابتی یا فکر می‌کنم اگر اشتباه نکنم انگلیسی می‌شود کامپتتیو آنالیزیس ریپورت (Competitive Analysis Report) گزارشی هست که در آن مشخص می‌کنیم در کلمات کلیدی‌ای که هدف ما هست و تارگت (Target) ‌شده‌اند چه رقبایی را داریم و این رقبا چه وزنی دارند. این گزارش در واقع بخشی از اکتیو ریپورت (Active Report) یا اکتیو پلن (Active Plan) ماست و معمولاً در ادامه یا انتهای ای-متد سئو (A-Method SEO) انجام می‌شود. حالا چون ویدئوی ای-متد سئو (A-Method SEO) را احتمالاً دیده‌اید من دیگر توضیح نمی‌دهم ای-متد (A-Method) را. می‌دانید که حالا یا با ای متد (A-Method) یا با هر روش دیگری ما چهل، پنجاه، شصت، صد عبارت کلیدی اصلی داریم که تارگت (Target) کردیم برای اینکه سئو (SEO) بشویم. می‌آییم یک کاری را انجام می‌دهیم؛ یعنی در واقع مسئول سئو (SEO) باید یک کاری را انجام بدهد، دانه‌دانۀ این عبارت‌ها را می‌گیرد.

فرض کنیم مثلاً عبارت اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم، دهم، بیستم، سی‌ام، پنجاهم، صدم، این‌ها را داخل یک لیستی آماده کرده، داخل یک اکسلی مثلاً. عبارت اول را در گوگل سرچ (Search) می‌کنیم یا مسئول سئو (SEO) سرچ (Search) باید بکند. بعد می‌آید آدرس سایت‌هایی که از جایگاه یک یا پوزیشن (Position) یک هستند تا ده آن‌ها را دانه‌دانه در این اکسل در برابر هر کلمه می‌نویسد؛ یعنی عبارت یک، ده تا سایت جلویش نوشته می‌شود. یک قاعدۀ کلی داریم: http:// و https:// و www و این‌ها را نمی‌زنیم و فقط اسم سایت را می‌زنیم؛ منتها اگر آن سایت یک سابدامین (Subdomain) باشد سابدامین (Subdomain) را می‌زنیم. مثلاً بلاگفا باشد یا مثلاً یک سایتی باشد که آن در واقع خدمتتان عرض کنم که یک سابدامینی (Subdomain) داشته باشد و آن صفحه از سابدامین (Subdomain) باشد آن را بیاوریم. دوباره از اسلش به بعد هم یعنی پت را هم نمی‌زنیم. یعنی اصل سایت، خود آدرس اصلی سایت اینجا وارد می‌شود.

خب برای عبارت یک، ده سایت داریم. برای عبارت دو دوباره ده سایت داریم، بالاخره از جایگاه یک تا ده به‌جز آن ویدئوهایی که می‌آورد خود گوگل یا به‌جز آن در واقع مپی (Map) که می‌آورد. آن‌ها نه، به‌جز آن‌ها؛ چون آن‌ها متغیر است و لوکال سرچ (Local Search) است. ده تا نتیجۀ صفحۀ اول را آدرس سایت‌هایش را فقط خود سایت، فقط خود دامنه و سابدامین (Subdomain) را داخل این اکسلمان می‌زنیم. بعد می‌رویم سراغ عبارت بعدی.

عبارت دوم دوباره یک، دو، سه، چهار، پنج، شش، هفت، هشت، نه، ده. عبارت سوم دوباره و الی آخر. سی عبارت داریم می‌شود سیصد سایت. حالا این سیصد سایت قطعاً در واقع تکراری هم دارد. چرا؟ مثلاً خیلی از سایت‌ها هستند که در خیلی از عبارت‌های تارگت (Target) ما رقیب ما هستند و به هر حال یک جایگاهی دارند. خود جایگاه را هم جلویشان می‌زنیم؛ همین یک، دو، سه، چهار، پنج، شش، هفت، هشت، نه، ده را می‌زنیم.

حالا بیایید این‌طوری نگاه کنیم. فرض کنید پنجاه سایت داریم... عذرخواهی می‌کنم پنجاه کلمۀ کلیدی داریم برای هرکدامشان هم ده رقیبمان آدرس‌هایی که نوشتیم. بعضی از این سایت‌ها مثلاً در بیست تا از این عبارت‌ها تکرار شده‌اند. در بعضی از عبارت‌ها مثلاً جایگاه یک را دارند، در بعضی از عبارت‌ها جایگاه پنج را دارند، در بعضی از عبارت‌ها جایگاه هفت را دارند. کاری که انجام می‌دهیم این است: می‌آییم به خود این کلمات کلیدی یک وزنی... بالاخره یکی از این کلمات کلیدی مهم‌تر است می‌گذاریم 50. بعدی از این اهمیتش کمتر است می‌شود 49. بعدی 48، 47، 46، 45 و الی آخر می‌شود 1. آخرینش می‌شود یک. خود سایت‌ها هم که 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7 خورده‌اند. حالا می‌آییم یک گزارش آماده می‌کنیم که در آن حاصل‌ضرب تعداد تکرار رقیب، یعنی یک سایتی که پنج بار تکرار شده می‌شود 5، ضربدر میانگین جایگاه. این سایتی که پنج بار تکرار شده در پنج تا از عبارت‌ها در یکی جایگاه یک را داشته، در یکی جایگاه هفت را داشته، در یکی جایگاه سه را داشته، در یکی جایگاه دو را داشته، در یکی جایگاه نه را داشته، به هر حال جایگاهی داشته. میانگین این را می‌گیریم. میانگین این را ضربدر تعداد تکرار می‌کنیم ضربدر میانگین اهمیت یا آن نمرۀ کلمات کلیدی که این سایت داخلش ظاهر شده. مثلاً این سایت که پنج بار تکرار شده در عبارت‌های مختلف، یکی از عبارت‌ها رتبه‌اش 50 بوده، یکی‌اش 5 بوده، یکی‌اش 20 بوده، یکی‌اش 10 بوده. میانگین این 5 و 10 و 20 را می‌گیریم ضربدر تعداد تکرار می‌کنیم ضربدر میانگین جایگاه می‌کنیم. عددی که به دست می‌آید وزن این وبسایت از نظر رقابتی سئو (SEO) است.

بعد سورت (Sort) می‌کنیم. پانصد سایتی که درآورده‌ایم با این روش، تکراری‌هایش که دربیاید در این فرمول برود عملاً معمولاً 50، 60، 70، 100 سایت می‌شود و این 100 سایت، این 50 سایت، این 70 سایت یک عدد هم جلویشان می‌خورد، این وزن است؛ مثلاً دوهزار، ده‌هزار، پنجاه‌هزار، سی‌هزار. بستگی دارد این ضریب‌ها چقدر باشند دیگر. این‌ها را سورت (Sort) می‌کنیم از بالا به پایین. نگاه می‌کنیم بعضی از این سایت‌ها، سایت‌هایی هستند مثل ویکی‌پدیا.

 

سایت ها رو دسته‌بندی می‌کنیم!

مثلاً فرض کنید من چند وقت پیش یادم است که دانشگاه کمبریج به‌خاطر زبان بود یک سال پروژۀ سئوی (SEO) زبان خارجی بود دانشگاه کمبریج. خب این‌ها نه دسترسی داریم به آن نه به این راحتی‌ها می‌شود داخلش بک‌لینک (Backlink) درست کرد نه رقیب مستقیم حساب می‌شوند. این‌ها را حذف می‌کنیم. یک سری از سایت‌ها هستند مثل تسنیم، مثل مهر، مثل چه می‌دانم، چطور و الی آخر. این‌ها سایت‌هایی هستند این‌ها را هم از لیستمان جدا می‌کنیم دوباره می‌بریم داخل یک لیست دیگر. این‌ها جاهایی هستند که می‌شود از آن‌ها بک‌لینک (Backlink) خرید، می‌شود به آن‌ها رپورتاژ آگهی (Reportage Advertisement) داد. این‌ها را جدا می‌کنیم. دستۀ سوم دیگر می‌شوند رقبای ما؛ کسانی که واقعاً رقیب ما هستند از نظر بیزینسی، از نظر حوزۀ کاری.

نکته‌ای که الان به وجود آمد این است: دو لیست در انتهای برای ما ماند. یک لیست، لیست سایت‌هایی است که می‌توانیم برویم از آن‌ها بک‌لینک (Backlink) بگیریم، می‌توانیم برویم آنجا رپورتاژ آگهی (Reportage Advertisement) بدهیم، می‌توانیم برویم تبلیغات متنی بدهیم و رویشان حساب باز کنیم برای اینکه به ما کمک کنند، برای اینکه سئوی (SEO) بهتری داشته باشد سایتمان. یک لیست هم از رقبا گرفتیم با یک وزن که می‌دانیم چند چندند. حالا این برای امروز است. این اکتیو پلن (Active Plan) ماست.

 

3 ماه بعد دوباره لیست درست می‌کنیم!

سه ماه بعد دوباره این لیست تولید می‌شود با همین روش. متوجه می‌شویم که بعضی از این سایت‌ها افت کرده‌اند. منظورمان همان رقیب‌هاست. بعضی از این رقیب‌ها جدی‌ترشان هم آمده‌اند بالا. خود ما هم بالاخره بعد از سه ماه در این لیست می‌آییم به‌طور خودکار اگر خوب کار سئویمان (SEO) را انجام داده باشیم. رتبه‌بندی می‌شویم. حالا می‌توانیم برویم ببینیم این رقبایی که رشد کرده، وزنشان زیاد شده در این سه ماه چه کار کرده‌اند، ما هم برویم همان کارها را انجام بدهیم. آن رقبایی که افت کردند چرا افت کردند؟ آن رقبا از کجا بک‌لینک (Backlink) گرفته بودند که باعث افتشان شده؟ شاید هم اصلاً کاری نکردند یا آن‌هایی که رشد کردند از کجا بک‌لینک (Backlink) گرفته‌اند؟ از ابزارهایی مثل سمراش (SEMrush) ای‌اچ‌رف (Ahref) و غیره می‌توانیم برای در واقع آنالیز و ترکینگ (Tracking) بک‌لینک‌های (Backlink) رقبا استفاده کنیم.

 

این گزارش را از سئوکار بگیر!

این گزارش، یکی از گزارشات بسیار مهم سئوکارهاست. سئوکار باید این را داشته باشد. اصولاً مدیر وبسایت نیازی نیست بنشیند این‌ها را دانه‌دانه هر بار چک بکند؛ اما من به‌عنوان مدیر وبسایت، به‌عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing)، به‌عنوان مشاور بازاریابی دیجیتال بیزینس‌های مختلف، این گزارش را از سئوکار می‌خواهم. ممکن است حتی خیلی وقت نگذارم رویش یا نیاز نباشد من وقت بگذارم رویش اما مهم است که سئوکار این کار را کرده باشد و آنالیز دقیقی به ما بدهد. بعد باید به من گزارش بدهد که من چرا در مثلاً سه ماه فرض کنید فقط سه پله رشده کرده‌ام ولی سایت‌های دیگری در همان لیست هستند که بیست پله رشد کرده‌اند. باید به ما گزارش بدهد که آن سایت‌هایی که رشد کرده‌اند دقیقاً چه کار کرده‌اند که ما هم برویم همان کارها را انجام بدهیم. در برنامۀ سئوی (SEO) باید کارهایی که آن سایت‌های رقیب انجام داده‌اند و منجر به رشدشان شده است را باید بیاورد و به ما اعلام کند که قرار است که این کارها را انجام بدهیم. عذرخواهی می‌کنم فایل صوتی شمارۀ شش مقداری من دو، سه جا تُپق زدم، فعل و فاعل‌هایم جور درنیامد. امیدوارم توضیحاتی که دادم برایتان مفید بوده باشد. این گزارشی که گفتم گزارش بسیار بسیار حرفه‌ای و بسیار جدی‌ای هست. اگر این گزارش را نداشته باشیم عملاً یکی از فاکتورهای بسیار مهم سئو (SEO) را در اختیار نداریم.

 

جمع‌بندی

من یک جمع‌بندی می‌کنم. بعضی از دوستان می‌گویند چرا یک بار جمع‌بندی می‌کنی؟ می‌گویم به‌خاطر اینکه هم یک بار تکرار شده باشد هم اینکه خیلی وقت‌ها در این جمع‌بندی‌ها یادم می‌افتد که یک چیزی را یادم رفته بگویم. در این جمع‌بندی خودم هم اگر چیزی را فراموش کرده باشم فرصت دارم که خدمتتان عرض کنم.

صحبت ما در این ششمین فایل صوتی از این سری فایل‌های صوتی سئو (SEO) برای مدیران این بود که یکی از گزارش‌های بسیار مهمی که باید سئوکار آماده بکند و همیشه به آن توجه بکند، گزارشِ در واقع رقابتی سئو (SEO) هست یا کامپتتیو (Competitive) هست. در گزارش رقابتی کاری که ما انجام می‌دهیم این است که در کلمات کلیدی یا عبارت‌های کلیدی که انتخاب کردیم و هدف اصلی ماست یا در ای-متد سئو (A-Method SEO) اصطلاحاً به آن می‌گوییم لیست یک. آن لیست یکمان می‌رویم رقبا را دانه‌دانه درمی‌آوریم. در حالت عادی ده رقیب، برای پروژه‌هایی که سئو (SEO) در آن خیلی اهمیت دارد من حتی تا بیست رقیب هم می‌روم؛ یعنی صفحۀ یکِ نتایج گوگل و صفحۀ دوی نتایج گوگل. با یک فرمولی که گفتم ما می‌آییم آنالیز می‌کنیم که رقبا چه وزنی دارند. یک وزن می‌دهیم برای اینکه بتوانیم این‌ها را با همدیگر مقایسه بکنیم. گفتم که به خود کلمۀ کلیدی یک عددی می‌دهیم، یک وزنی می‌دهیم. به خود رقیب جایگاهی که در گوگل نشان می‌دهد آن هم یک وزن دارد. طبیعتاً یک یعنی وزن بالاتر. اینجا برعکس باید حساب بشود. ضربی که انجام می‌دهید باید منهای ده بشود مثلاً اگر ده‌تایی است، در واقع منهای یازده بشود.

وبسایتی که در سه عبارت تکرار می‌شود با وبسایتی که بالاخره در بیست عبارت تکرار می‌شود به هر حال آن که در بیست عبارت تکرار می‌شود اهمیت ویژه‌ای دارد و باید به آن به شکل ویژه‌ای توجه کرد. حاصل‌ضرب این سه عدد در همدیگر یک وزن را می‌سازد که آن وزن، وزن رقابتی وبسایت است و گفتم که وبسایت‌ها در دو دسته در واقع عذرخواهی می‌کنم در سه دسته تقسیم می‌شوند:

دستۀ اول سایت‌هایی که اهمیت ندارند یعنی ما نمی‌توانیم به آن‌ها دسترسی پیدا کنیم یا کاری با آن‌ها نمی‌توانیم بکنیم؛ مثلاً مثال زدم از کمبریج، از ویکی‌پدیا. مثلاً چه می‌دانم سایت وزارت امور خارجۀ انگلستان و الی آخر. این‌ها خب نه رقیب ما هستند نه می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم برای سئویمان (SEO) را بهتر کنیم. 

دستۀ دوم وبسایت‌ها، وبسایت‌هایی بودند که رقیب مستقیم ما نیستند، در حوزۀ کسب‌وکار ما کار نمی‌کنند اما می‌توانیم از آن‌ها استفاده بکنیم برای اینکه به سئوی (SEO) ما کمک کنند؛ مثلاً رپورتاژ آگهی (Reportage Advertisement) بدهیم، مثلاً از آن‌ها بک‌لینک (Backlink) بخریم، مثلاً از آن‌ها تبلیغات کلیکی (Click) بگیریم، سی‌پی‌تی (CPT)، سی‌پی‌ام (CPM)، سی‌تی‌سی (CTC) و غیره. 

دستۀ سوم هم که بقیۀ وبسایت‌ها می‌شوند رقبای مستقیم ما هستند که گفتیم، رقبای مستقیم را لیست می‌کنیم به ترتیب وزنشان و آن‌ها را رصد می‌کنیم. هر سه ما یک بار حداقل این لیست آماده می‌شود توسط سئوکار و ما بررسی می‌کنیم که آن کسانی که رشد داشته‌اند در این لیست ما در این سه ماه چرا رشد داشته‌اند. بک‌لینک‌هایشان (Backlink) بهتر بوده، محتوایشان بهتر بوده، چه کار کرده‌اند که خوب رشد کرده‌اند. این گزارش بسیار بسیار گزارش مهمی است از این جهت که به ما یک دید خیلی خوب می‌دهد برای اینکه بدانیم که باید چه کار بکنیم و رقبایمان چه کسانی هستند و جایگاه ما را در بین رقبا در کلمات کلیدی مختلف نشان می‌‌دهد. متشکرم از توجهتان به این فایل صوتی. خدانگهدار.

نویسنده: عادل طالبی

سئو برای مدیران
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

  • Image

    ابراهیم خواجه

    در فرمولی که ارایه دادی جهت سورت کردن رقبا
    یکم از لحاظ ریاضی مشکل داشت به نظرم.
    فرمودید:
    میانگین رتبه×تعدادتکرار×میانگین نمره اهمیت
    میکنیم.
    درحالی که در مخرج میانگین رتبه، عدد تعداد تکرار وجود داره و با تعداد تکرار بعدی ک ضرب میشه، درواقع خط میخوره.
    و این عدد کمکی به عدد نهایی نمیکنه.
    ممنون میشم جواب بدید

  • کار و کسب - پاسخ

    عادل طالبی

    ممکن است اشتباه باشد یا موقع بیان اشتباه گفته باشم. این سری فایل‌های صوتی مجددا و با تغییراتی ضبط خواهند شد.

نظر بدهید، بپرسید، پیشنهاد یا انتقاد کنید!

ایمیل شما منتشر نمی‌شود. وب‌‌سایت نمایش داده شده، به سایت شما لینک می‌شود..


علاوه بر اطلاعات فوق، IP شما هم ذخیره می‌شود. پاسخ پیام شما، برایتان ایمیل می‌شود. پاسخ به پیام‌ها و سوالات شما با توجه به مشغله‌های کاری، ممکن است چند روزی طول بکشد. اگر Login باشید برای هر نظر، پیشنهاد، انتقاد یا پرسشی که مطرح می‌کنید، امتیاز هم می‌گیرید. بعداً با این امتیازها می‌توانید کتاب بخرید یا در وبینارها و دوره‌ها با تخفیف ویژه شرکت کنید!
پیام‌های کوتاه مانند پیام‌های تشکر (مثلاً: عالی، چه خوب و ...) یا پیام‌هایی که ارتباطی با این مطلب ندارند، منتشر نمی‌شوند.

هر نوع استفاده‌ای از محتوای سایت آزاد است. هر جا دوست داشتید با یا بدون ذکر منبع، استفاده کنید. اگر لینک بدهید که... ممنونم! فالو باشد که فبهاالمراد ❤️