این متن، پیادهسازی شده فایل صوتی است. ممکن است در پیادهسازی «لحن» به درستی منتقل نشده باشد یا پس از پیادهسازی، ویرایش محدودی شده باشد. اگر نظر من را خواسته باشید، شخصاً شنیدن فایل صوتی را توصیه میکنم.
سلام. من عادل طالبی هستم و در این هشتمین فایل از سری فایلهای صوتی سئو (SEO) برای مدیران میخواهم به یک نکتۀ بسیار بسیار مهم اشاره بکنم که برای ما بهعنوان مدیر یک کسبوکار یا مالک یک کسبوکار یا مدیر دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) اهمیت ویژهای دارد.
معمولاً ما از سنجهها برای سنجیدنِ در واقع کیفیت کار مسئولین آن کارهایی که به آنها سپردیم استفاده میکنیم؛ مثلاً فرض بفرمایید برای کسی که کارهای سوشیالمان (Social) را میکند فرضاً در اینستاگرام یا مثلاً در لینکدین یا توییتر از سنجههایی مثل ایمپرشن (Impression)، مثل راگ بلاگ مثل ریتوییت (Retweet) و غیره استفاده میکند یا مثلاً در اینستاگرام از نظر من کامنت (Comment) خیلی مهم است البته کامنتهایی (Comment) که باکیفیت باشند و غیره. سنجهها خب خیلی خوبند و مهمند و مؤثرند اما در بعضی موارد ما ممکن است که در دام سنجهها بیفتیم. باز اگر میخواهید دربارۀ دام سنجهها بیشتر مطلع بشوید بد نیست به آن ویدئوی بازاریابی درونگرای من در کانال آپاراتم (aparat.com/adel.talebi) یک نگاهی بیندازید. آنجا دربارۀ دام سنجهها صحبت کردهام. در حوزۀ سئو (SEO) هم ما دام سنجه داریم. این دام سنجه چگونه است؟ در فایلهای شمارۀ یک تا هفت من موارد متعددی را گفتم؛ مثلاً در یکی از فایلهای صوتی گفتم که ما اکتیو پلن (Active Plan) داریم و همینطور پسیو ریپورت (Passive Report) یا اکتیو ریپورت (Active Report) و پسیو ریپورت (Passive Report). آنجا گفتم که ما برایمان مهم است که در چه کلمات کلیدیای دیده میشویم، با چه کلمات کلیدیای وارد سایتمان میشوند و این اهمیت دارد و به سئوکار نمیسپاریم که او تصمیم بگیرد با چه کلماتی ما بیاییم بالا و نظارت کافی را داریم. ریپورتها (Report) و روشهایی را که میشود سئوکار را نظارت کرد که کار سئویش (SEO) را بهدرستی انجام بدهد را گفتیم منتها یک نکتهای داریم به اسم سئوی (SEO) سیاه.
با یک سری از روشها میشود در کلمات درست با روشهای نادرست در زمان بسیار کوتاه بالا آمد اما این روشها، روشهای خطرناکی هستند و اگر گوگل این موضوع را تشخیص بدهد ممکن است ما را پنالتی (Penalty) بکند. پنالتیشدن (Penalty) در گوگل یعنی اینکه شما در هیچ نتیجۀ جستوجویی سایتتان دیگر بالا نمیآید. ناگهان تمام بازدیدکنندههایی را که از طریق موتورهای جستوجو در واقع به دست میآوردید از دست میدهید و این یکی از فاجعههایی است که ممکن است برای یک سایت اتفاق بیفتد که ناگهان شب بخوابی، صبح بلند بشی و ببینی که ای داد بیداد! دیگر هیچ ورودیای از گوگل نداری.
باز در همان وبینار بازاریابی درونگرا من گفته بودم که ما سه تیپ مشتری داریم: کاستومر (Customer)، پوتنشیال کاستومر (Potential Customer) و کلد کاستومر (Cold Customer). اگر ما پوتنشیال کاستومرهایمان (Potential Customer) را که از طریق سئو (SEO) به دست میآوریم از دست بدهیم، واقعاً یک فاجعه و یک مصیبت است برای یک کسبوکار. میروی نگاه میکنی میبینی چه شد که یکدفعه همهچیز را از دست دادی متوجه میشوی که سئوکار ما کلمات درستی را انتخاب کرده، عبارتهای کلیدی درستی را انتخاب کرده اما از روشهای نادرست یا خطرناک برای اینکه ما بیاییم بالا استفاده کرده و باعث شده که ما بیاییم بالا اما گوگل هم متوجه شده که از روشهای ارگانیک (Organic) استفاده نکردیم، روشهای سیاه را استفاده کردیم و ما را پنالتی (Penalty) میکند، ما را جریمه میکند و ما را از نتایج جستوجو حذف میکند. سئوکار بهراحتی رها میکند و میرود. چه کار میتوانید با او بکنید؟ فوقش این است که بخشی از پولش که باقی مانده را به او نمیدهید. معمولاً پنالتیشدن (Penalty) هم بعد از یک دورهای اتفاق میافتد؛ یعنی معمولاً پول را هم دادهاید و بعد پنالتی (Penalty) میشوید چون با فاصله این اتفاق میافتد. گاهی یک ماه، گاهی سه ماه، گاهی شش ماه بعد از اینکه در نتایج عبارتهای موردنظرتان بالا بودید و بالا مانده بودید ناگهان غیب میشوید و در این مدت پول سئوکار را هم دادهاید و تمام شده و پروژه بسته شده و احساس میکنید که جایگاه یک برای شماست، جایگاههای برتر برای شماست و ناگهان با این مصیبت روبرو میشوید. برای اینکه به این اتفاق و به این فاجعه و به این مصیبت دچار نشوید، فقط و فقط یک راه وجود دارد: خودتان یا ناظرتان نظارت دقیقی بر فرایندهای سئو (SEO) داشته باشید.
معمولاً سئوکارها از روشهای کثیفی برای اینکه این سنجهها را که مدنظر شماست به آن دست پیدا بکنند استفاده میکنند و شما نباید اجازه بدهید این اتفاق بیفتد؛ چون آن کسی که میماند شما هستید و سایتتان، شما هستید و بیزینستان و نباید اجازه بدهید که سئوکار از این روشها استفاده کند.
بیشترین حجم سئوی (SEO) سیاه در بخش بکلینک بیلدینگ (Backlink Building) اتفاق میافتد.
البته داریم مثلاً روشهایی که بک (Back) را جلویش را میبندند در سایت، روشهایی که از اسکیما (Schema) نادرست استفاده میکنند، ریتینگ (Rating) دروغ میگذارند و غیره که اینها را میشود کنترل کرد و همینطور بکلینکهای (Backlink) اشتباه از سایتهای اشتباه، از لینک فارمها (Link Farm) و غیره میگیرند. برای اینکه بتوانید اینها را شناسایی بکنید یا خودتان باید تسلط داشته باشید بر ابزارهایی مثل سرچ کنسول (Search Console) یا وبمستر تولز (Webmaster Tools) یا ابزاری مثل ایاچرف (Ahref) یا ابزارهای دیگر کنترل بکلینکها (Backlink) را تخصص و تبحر داشته باشید و یا اگر احیاناً این امکان را ندارید که خودتان این دانش فنی را ندارید و فرصت نمیکنید حتماً از یک ناظر، از فردی که این کارها را بلد است و دسترسی به این پنلها (Panel) دارد و امکان کنترل دارد استفاده بکنید تا او به شما مشورت بدهد که چه بکلینکهایی (Backlink) احتمالاً مشکلدار است و هرچه سریعتر آن بکلینکها (Backlink) برایتان دیزوو (Disavow) بشود و اجازه ندهید که از روشهای سیاه برایتان استفاده بشود.
ما اتفاقاً روز یکشنبه در سازمان مدیریت صنعتی هم یک همایشی داریم با عنوان دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال. در این دورهمی قرار است که ما دربارۀ این روشها صحبت کنیم. هدف ما هم دقیقاً همین است. آقای بابک بنیادی را که تجربۀ کار در سایتهای مختلفی داشتهاند میآوریم که به ما توضیح بدهندکه روشهای در واقع سیاه در سئو (SEO) و استراتژیهایی که معمولاً توسط سئوکارها در پیش گرفته میشود برای اینکه سئوی (SEO) سیاه بکنند چه چیزهایی است که آن مواردی که به نظرمان خطرناک میآید را جلویش را بگیریم و اجازه ندهیم که برای ما از آن روشها استفاده بکنند.
توضیحاتی که دادم را یک بار دیگر خلاصه میکنم: ما میآییم سئو (SEO)کارمان را با سنجهها آنالیز میکنیم. نگاه میکنیم ببینیم در چه عبارتهایی چه جایگاهی را در نتیجۀ جستوجوی گوگل به دست آوردیم و آنوقت اعلام میکنیم که آیا از کار سئوکار راضی هستیم یا نه. اما این فقط یک کوه یخ است که نوکش را ما میبینیم. زیر این در واقع پایین آب، زیر آب اصل کوه یخ قرار دارد. آنجایی که آن کارهایی انجام شده که منجر به این شده که شما در آن رتبههای خوب دیده بشوید، این ورودیهای باکیفیت را بگیرید. اگر از روشهای نادرستی استفاده شده باشد برای این کار و اگر گوگل متوجه این بشود، سایت شما کلاً از نتایج جستوجو حذف میشود. ما به این حالت میگوییم پنالتیشدن (Penalty). برای اینکه سایت ما پنالتی (Penalty) نشود حتماً باید نظارت دقیقی داشته باشیم بر آن کوه یخ، آن قسمتهای زیر آب. اگر تخصص لازم را نداریم، اگر به سرچ کنسول (Search Console) آشنایی نداریم و نمیتوانیم آنها را تشخیص بدهیم، اگر از در واقع اسکیماهای (Schema) نادرستی که داخل سایت میگذارند برای اینکه سئو (SEO) بشود اطلاع نداریم، حتماً حتماً از یک ناظر استفاده میکنیم برای اینکه آن ناظر بیاید و نظارت بکند بر کار سئوکار که احیاناً سئوکار در دام سنجه نیفتد و شما را در یک چالۀ بزرگ یا چاه بزرگ از بین نبرد. پیداکردن ناظر هم خیلی سخت نیست.
نویسنده: عادل طالبیهر نوع استفادهای از محتوای سایت آزاد است. هر جا دوست داشتید با یا بدون ذکر منبع، استفاده کنید. اگر لینک بدهید که... ممنونم! فالو باشد که فبهاالمراد ❤️