با شنیدن معیارهای « تعامل رسانههای اجتماعی»، در درجه اول چه چیزی در ذهن شما نقش میبندد؟ به احتمال زیاد اولین چیز، لایکها، نظرات و اشتراکگذاریها خواهد بود. گرچه این موارد از جمله فاکتورهای مهم تعامل محتوا و موثربودن تلاش شما در حوزه رسانههای اجتماعی محسوب میشوند، اما تنها معیارهایی نیستند که باید در نظر بگیرید. این مقاله طیف کاملی از معیارهای مورد نیاز برای ارزیابی محتوا و بازاریابی رسانههای اجتماعی را معرفی میکند. علاوه بر آن با معنا، اهمیت، نحوۀ استفاده و بهینهسازی هریک آشنا خواهید شد. ردیابی تمام این معیارها، مورد نیاز همه نیست. بنابراین بهتر است چند مورد از معیارهایی را ردیابی کنید که ارزشمندترین اطلاعات را در دسترس شما قرار میدهند.
دسترسی چیست؟
دسترسی، تعداد کل حسابکاربریهایی است که پستی را در شبکات اجتماعی مشاهده میکنند. همچنین این معیار، تعداد کاربران خاصی که یک صفحه/پروفایل، کمپین، پُست (مثلاً ویدیو در مقابل تصویر)، یا هر بخش دیگری را دنبال میکنند نیز مشخص میکند.
نحوۀ ردیابی دسترسی
نحوۀ ردیابی دسترسی با توجه به نوع پلتفرمی که استفاده میکنید، متفاوت است. همه پلتفرمها (یا انواع حسابها در یک پلتفرم)، دسترسی را نشان نمیدهند. در زیر نحوۀ ردیابی این معیار در برخی از محبوبترین شبکههای اجتماعی را بیان میکنیم.
پستها: در پایین هر پست، فیسبوک معیار دسترسی همان پست را نشان میدهد. این مورد فقط برای افرادی که وارد حساب کاربری مرتبط با همان صفحه شدهاند قابل مشاهده است.
با کلیک بر روی عددی که در قسمت People reached آمده، معیارهای بیشتری را در قسمت Post Insights مشاهده خواهید کرد. همچنین میتوانید به تب Insightsرفته و با انتخاب گزینه Posts از منوی سمت چپ، تعداد افرادی که به هر پست دسترسی داشتهاند را مشاهده کنید.
Insights در برنامه فیسبوک گوشیهای هوشمند، تنها معیارهای کلی برای تمام صفحه را نشان میدهد.
گزینه Posts در بخش Insights دسکتاپ، هر پست منتشر شده را به ترتیب زمانی معکوس فهرست میکند. این بخش معیار دسترسی برای هر دو نسخه ارگانیک و پولی پست (اگر برای ارتقاء پست پولی پرداخت شده باشد) را نشان خواهد داد.
همچنین میتوانید به تب Insights رفته و دسترسی تمام پستها را در بازه زمانی خاص مشاهده کنید.
در دسکتاپ، با کلیک بر روی کارت دسترسی، نموداری نمایان میشود که دسترسی صفحه (با توجه به دو نوع ارگانیک و پولی) را در طول زمان نشان میدهد.
توئیتر معیار دسترسی برای توئیتهای ارگانیک را به شما نشان نمیدهد.
لینکدین (LinkedIn)
در قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل کلیک کرده و صفحه شرکت خود را از منوی مربوطه انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که شما باید به عنوان مدیر صفحه ثبت شده باشید.)
از تب Analytics در بالا گزینه Visitors را انتخاب کنید. پیشفرض نمایش داده شده، کل بازدیدهای شرکت شما در 15 روز اخیر را نشان میدهد. با انتخاب گزینه Unique Visitors میتوانید میزان دسترسی به صفحه خود را مشاهده کنید.
اینستاگرام (Instagram)
در برنامه گوشی هوشمند، به صفحه پروفایل بروید و از نوار بالایی سمت راست حساب خود، روی نماد نمودار بزنید.
تب Activity، معیارهای کلی تمام فعالیتهای حسابتان را نشان میدهد. به بخش «Discovery» بروید تا دسترسی هفت روز گذشته را مشاهده کنید. شما نمیتوانید محدوده زمانی این گزارش را تغییر دهید. برای ردیابی دسترسی به یک پست خاص، از تب Content، پستی که میخواهید مشاهده کنید را انتخاب کرده و روی گزینه «View Insights» کلیک کنید.
نشانگر را در قسمت بالا سمت چپ صفحه روی Analytics نگه دارید و از منوی پیشِ رو گزینه «People You Reach» را انتخاب کنید. نمودار، تعداد بازدیدکنندگان پینهای پروفایل شما را در بازه زمانی انتخاب شده، به صورت روزانه نشان میدهد. این همان دسترسی شماست که میتوانید آن را به چهار دسته جمعیتشناسی مختلف نیز تقسیم کنید.
Pinterest معیار دسترسی هریک از پستهای پین شده را به صورت جداگانه نمایش نمیدهد.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاءِ دسترسی
افزایش دسترسی، همیشه مهمترین هدف نیست. پس اولین چیزی که باید مد نظر بگیرید این است که آیا افزایش میزان دسترسی یک هدف ارزشمند برای مقاصد شما است یا خیر.
افزایش میزان دسترسی معمولا در دو مورد زیر ارزشمند است:
• در بالای قیف و یا در کمپینهای آگاهی از برند؛
• کمپینهایی که فکر میکنند نتوانستند از پتانسیل بازار استفاده کنند.
برای کمپینهای اجتماعی هزینهدار (پولی) سریعترین راه افزایش دسترسی به روش زیر است:
• افزایش بودجه
• گسترش هدفگذاری
افزایش دسترسی در کمپینهای اجتماعی ارگانیک دشوارتر است، اما باز هم قابل دستیابی است.
• از مخاطبین خود استفاده کنید. از مخاطبان فعلیتان بخواهید که پست های شما را با فالوئرهای خود به اشتراک بگذارند.
• محتوا و پستهای خلاقانهای ایجاد کنید که مخاطب شما بخواهد با دیگران به اشتراک بگذارد.
• برای دنبال کردن صفحه، کانال و یا محتوای خود، انگیزه ایجاد کنید.
• پستهایی بسازید که مشوق ایجاد تعامل باشد. این معیار کلیدیایست که سبب میشود شبکات اجتماعی پستهای شما را به تعداد بیشتری از افراد نشان دهد. در فیسبوک ایجاد بحث و مکالمه پیرامون پُست خود مهمترین روش درگیری و تعامل است.
تعداد نمایش چیست؟
هر زمان که پست در قسمت فید (Feed) کاربر ظاهر میشود، برداشتی صورت میپذیرد. در برخی شبکات اجتماعی، معیار ثبت یک برداشت، دیدن پست توسط کاربر است. در صورتی که برخی دیگر از شبکات اجتماعی چنین الزامی ندارند.
نحوۀ ردیابی تعداد نمایش
نحوۀ ردیابی تعداد نمایش به پلتفرمی که استفاده میکنید بستگی دارد. در اینجا نحوۀ انجام این کار در برخی از محبوبترین شبکههای اجتماعی را ذکر میکنیم.
در فیسبوک، تعداد نمایشها فقط برای پستهای هزینهدار (پولی) قابل نمایش است. در خصوص پستهای ارگانیک، هیچ معیار تعداد نمایشی ارائه نمیشود.
در قسمت بالایی سمت راست، روی عکس پروفایل خود کلیک کرده و از منوی پیشِ رو گزینه Analytics را انتخاب کنید. نمایه پیشفرض، تعداد نمایشهای کلی حساب شما را در 28 روز گذشته نشان میدهد. برای دیدن تعداد نمایشهای یک توئیت خاص، روی تب Tweets در قسمت بالا کلیک کنید. توئیتهای شما به ترتیب زمانی معکوس نشان داده خواهد شد. میتوانید آنها را بر اساس برترین توئیتها، توئیتها و پاسخها (شامل هر نظری که روی یکی از توئیتهای اصلی خود داشتید) و توئیتهای ارتقا داده شده (توئیتهایی که برای گسترش آنها هزینه پرداخت کردهاید) مرتب کنید. در تب Tweets هم میتوانید بازه زمانی را تغییر داده و هم دادهها را به محل دیگری ارسال کنید.
در قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل کلیک کرده و صفحه شرکت خود را از منوی مربوطه انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که شما باید به عنوان مدیر صفحه ثبت شده باشید.)
از تب Analytics در بالا، گزینه Visitors را انتخاب کنید. نمایه پیشِ رو، بازدیدهای کلی صفحه شرکت شما در 15 روز اخیر را نشان میدهد. این همان تعداد نمایشهای صفحه شما است. میتوانید بازه زمانی را تغییر دهید.
برای دیدن تعداد نمایشهای مربوط به یک پست خاص در صفحه شرکت خود، در تب Analytics، گزینه Updates را انتخاب کنید. نمایه پیشِ رو، نموداری از تعداد نمایشهای 15 روز اخیر پست شما را به صورت روزانه نشان میدهد.
در قسمت پایین، معیارهای هر پست از صفحۀ شما قرار دارد. این معیارها شامل تعداد نمایشها نیز میشود. (در لینکدین نام پُست، Update است.)
به صفحه پروفایل رفته و در نوار بالای سمت راست حساب خود، روی نماد نمودار کلیک کنید. تب Activity کل معیارهای تمام فعالیتهای حسابتان را نشان خواهد داد. به بخش Discovery رفته تا تعداد نمایشهای مربوط به 7 روز اخیر را مشاهده کنید. شما نمیتوانید بازه زمانی این گزارش را تغییر دهید. نکته دیگر این استکه تعداد نمایشهای مربوط به هر یک از پستها به صورت جداگانه نشان داده نمیشود.
آنالیز و بررسی فقط برای دارندگان اسنپچپ با تعداد فالوئر بسیار زیاد قابل دسترسی است.
درقسمت بالا سمت چپ نشانگر را روی Analytics نگه دارید و از منوی مربوطه گزینه Overview را انتخاب کنید. در بین سه نمودار ارائه شد، نمودار سمت چپ میانگین تعداد نمایشهای روزانه و تعداد نمایشهای دقیق پروفایل شما را در 30 روز گذشته به صورت روزانه نشان میدهد. نمودار سمت راست، هر دوی این معیارها برای پینهای وبسایت که مرتبط با پروفایل شماست را نشان میدهد. در پایین آن میتوانید معیارهای 5 پست پینشده برتر پروفایل خود در 30 روز گذشته را ببینید. یکی از این معیارها، تعداد نمایش است.
برای دریافت جزئیات بیشتر در مورد پینهای پروفایل و یا وبسایت مرتبط با پروفایل خود، نشانگر را روی تب Analytics در قسمت بالا نگه دارید و «Profile» یا «Website» را از منوی مربوطه انتخاب کنید.
برای مشاهده تعداد نمایشهای هر پین جداگانه در پروفایل، نشانگر را روی عکس پروفایل خود در قسمت بالای سمت راست صفحه نگه داشته و «My Profile» را از منوی مربوطه انتخاب کنید. در زیر تصویر کوچک پینی که میخواهید ارزیابی کنید، روی نماد نمودار کلیک کنید. عدد بعد از «Your Pin has appeared…» تعداد نمایشهای آن پین را نشان میدهد.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء تعداد نمایشها
در حقیقت بهبود این KPI کار دشواری است. چراکه شما روی مواردی که بر این KPI تاثیر میگذارند، کنترل زیادی ندارید. به طور کلی کارهایی که برای افزایش دسترسی انجام میدهید، باید به افزایش تعداد نمایش نیز منجر شود. (به بخش قبلی مراجعه کنید).
اشتراکگذاریها و بازنشرها چه هستند؟
اشتراکگذاری در رسانههای اجتماعی هر زمان که یک کاربر پست شما را با مخاطبین خود به اشتراک میگذارد، اتفاق میافتد. بازنشر (Retweets) به اشتراکگذاری در توئیتر گفته میشود.
نحوۀ ردیابی اشتراکگذاریها و بازنشرها
نحوۀ ردیابی اشتراکگذاریها به پلتفرمی که از آن استفاده میکنید بستگی دارد. در زیر نحوۀ ردیابی در برخی از محبوبترین شبکات اجتماعی را بیان میکنیم.
میتوانید تعداد کلی اشتراکگذاریها را در پایین هر پست ببینید.
برای دیدن تمام معیارهای اشتراکگذاری، به پروفایل صفحه خود رفته و روی تب Insights کلیک کنید. سپس روی Post در منوی سمت چپ کلیک کنید.
برای دیدن تعداد اشتراکگذاریهای هر پست، باید روی «Reactions, comments & Shares» کلیک کرده و از منوی مربوطه گزینه Reactions/Comments/Shares را انتخاب کنید.
در اینجا معیارهای تعامل به سه گزینه فوق (Reactions, comments & Shares) برای هر پست تقسیم میشود. نوار نمودار و عددی که به رنگ بنفش روشن است، تعداد اشتراکگذاریهای هر پست را نشان میدهد.
در پروفایل خود، میتوانید تعداد بازنشرهای هر توئیت را در زیر همان توئیت ببینید.
برای دیدن تمام معیارهای بازنشر، روی عکس پروفایل خود در قسمت بالای سمت راست کلیک کنید. بعد گزینه Analytics را از منوی مربوطه انتخاب کنید و روی گزینه Tweets کلیک کنید.
در آنالیز توئیتر، بازنشرها با دیگر تعاملات در نمای کلی نشان داده میشود. برای دیدن تعداد بازنشر هر توئیت، روی View Tweet Activity در همان لیست کلیک کنید. در اینجا تمام تعاملات از جمله بازنشرها، به صورت مجزا برای همان توئیت نشان داده میشود.
در قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل کلیک کرده و صفحه شرکت خود را از منوی مربوطه انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که شما باید به عنوان مدیر صفحه ثبت شده باشید.)
در قسمت بالا در تب Analytics گزینه Updates را انتخاب کنید. اکنون در بالای نمودار روی گزینه Impressions کلیک کرده و از منوی مربوطه Shares را انتخاب کنید. نمودار، تمام اشتراکگذاریهای مربوط به هر پست را در بازه زمانی مشخص به صورت روزانه نشان خواهد داد. جدول زیرِ آن، معیارهای مربوط به هر پست را نشان میدهد. اشتراکگذاریها در قسمت Engagement قرار دارد.
اینستاگرام هیچ معیار اشتراکگذاری را در اختیار شما قرار نمیدهد.
نشانگر را روی قسمت بالای سمت چپ نگه داشته و گزینه Overview را از منوی مربوطه انتخاب کنید. در پینترست اشتراکگذاریها در قسمت Pins یا Saves قرار دارد. شما میتوانید با استفاده از منوی راهنما در آنالیز صفحه خود، اشتراکگذاریهای کلی یا مربوط به هر پست را ببینید.
در تب Boards، هر Board تعداد کلی پینهایی که از آن Board ایجاد شده را نشان میدهد. در حالی که در تب Pins برای دیدن تعداد ذخیرههای هر پین باید روی نماد نمودار کلیک کنید.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء اشتراکگذاریها و بازنشرها
بهترین راه بهینهسازی تعداد اشتراکگذاری، ایجاد پست یا محتواهایی است که قابلیت اشتراکگذاری بالایی داشته باشند. به عبارت دیگر، پستهایی تولید کنید که مخاطب شما را برای اشتراکگذاری تحریک کند.
بر اساس تحقیقی که توسط شرکت معیارهای اجتماعی Buzzsumo انجام شده است، پستهایی که اشتراکگذاری بالایی دارند حداقل یکی از ویژگیهای زیر را دارا هستند:
• به جای کوتاه بودن، بلند هستند؛
• حداقل یک عکس دارند؛
• سبب ایجاد ترس، خنده و یا سرگرمی میشوند؛
• به صورت لیستوار یا اینفوگرافیک هستند؛
• در ظاهر معتبر به نظر میرسند. ( از منابع معتبر استفاده کردهاند)؛
• حداقل توسط یک اینفلوئنسر به اشتراک گذاشته شدهاند.
روزنامه نیویورک تایمز تحقیقی را انجام داده بود که مشخص میکند یکی از دلایل روانشناسانه زیر در اشتراکگذاری پستها در رسانههای اجتماعی نقش دارد:
• محتوای ارزشمند یا سرگرمکنندهای برای دوستان ما دارد؛
• سبب معرفی ما به دیگران میشود؛
• موجب بهبود و ارتقاء روابط ما میشود؛
• سبب خودشکوفائی میشود.( حس میکنید در تعامل بیشتری با دنیا هستید)؛
• علل و انگیزههایی که برایمان اهمیت دارد را ترویج میدهد.
با این حال برای اینکه همچنان ارزشمند باشید، پستها و محتوای شما باید با اهداف کسب وکارتان مرتبط باشد. ترفند این است که به گونهای این کار را انجام دهید که مخاطب به اشتراکگذاری پست و محتوای شما راغب شود.
لایکها/ واکنشها/ علاقهمندیها چیست؟
لایکها، واکنشها و علاقمندیها، اسامی است که (با توجه به نوع شبکه) به سادهترین تعامل کاربران با پستهای رسانه اجتماعی، داده میشود. به طور کلی این واکنشها راهی ساده برای نشان دادن علاقه و یا تأیید آنچه که پست شده است، هستند.
نحوۀ ردیابی لایکها/ واکنشها/ علاقهمندیها
در زیر نحوۀ ردیابی لایکها، واکنشها و علاقهمندیهای چند نمونه از محبوبترین شبکات اجتماعی را بیان میکنیم.
چند سال پیش فیسبوک دامنهای از واکنشها به یک پست را ارائه داد که فقط شامل لایک نبود، بلکه مواردی نظیر «like, love, Haha, wow, sad و angry» را نیز در برمیگرفت. برای دیدن این معیارها باید وارد حساب کاربری شرکت خود شوید. با این حال تمام کاربران میتوانند تعداد واکنشهای هر پست را در صفحه اصلی دسکتاپ یا گوشی هوشمند خود ببیند.
برای دیدن جزئیات بیشتر معیارهای واکنش، وارد صفحه شرکت خود شده و از قسمت بالای منو، روی گزینه Insight کلیک کرده و بعد گزینه Posts را از سمت چپ منوی مربوطه انتخاب کنید.
برای دیدن تعداد واکنشهای هر پست، باید روی «Reactions, comments & Shares» (که با هم در یک گزینه قرار دارند) کلیک کرده و بعد گزینه Reactions/ Comments/ Shares را از منوی مربوطه انتخاب کنید.
در اینجا معیارهای تعامل برای هر پست به سه گزینه فوق (Reactions, comments & Shares) تقسیم میشوند. نوار نمودار و عددی که به رنگ بنفش تیره است تعداد واکنشهای هر پست را نشان میدهد.
اگر روی عنوان یک پست کلیک کنید «Post Details» تعداد عکسالعملهای مربوط به هر واکنش را به شما نشان میدهد.
میتوانید تعداد علاقهمندیهای هر توئیت را در زیر همان توئیت مشاهده کنید.
برای دیدن تمام معیارهای علاقهمندی، روی عکس پروفایل خود در قسمت بالای سمت راست کلیک کرده و از منوی مربوطه گزینه Analytics را انتخاب کنید. پس از آن در قسمت بالای نوار راهنما روی Tweets کلیک کنید.
در آنالیز توئیر، علاقهمندیها با سایر تعاملات همه در یک نمای کلی قرار دارند. اگر میخواهید تعداد اشتراکگذاریهای یک توئیت خاص را مشاهده کنید، روی View Tweet Activity در لیست توئیت کلیک کنید. در اینجا همه انواع تعاملات از جمله علاقهمندیها برای همان توئیت به صورت جداگانه با معیارهای خود لیست شدهاند.
نکته: آنالیز توئیر همچنان از نام قدیمی "likes" برای علاقهمندیها استفاده میکند.
روی عکس پروفایل خود در قسمت بالای سمت راست، کلیک کرده و صفحه شرکت خود را از منوی مربوطه انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که شما باید به عنوان مدیر صفحه ثبت شده باشید.)
در تب Analytics در قسمت بالا، گزینه Updates را انتخاب کنید. بالای نمودار، روی گزینه Impression کلیک کرده و Likes را انتخاب کنید. نمودار، تعداد لایک پستهای صفحۀ شما در بازه زمانی مشخص را به صورت روزانه نشان میدهد.
در پایین نمودار، لیستی از تمام پستهای اخیر است. اگر روی عنوان یک پست در این لیست کلیک کنید، پست مورد نظر باز شده و تعداد لایکهای آن را در پایین همان پست خواهید دید.
اینستاگرام هیچ معیار اشتراکگذاریای ارائه نمیدهد.
پینترست چیزی معادل لایک یا علاقهمندیها ندارد.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء لایکها/ واکنشها/ علاقهمندیها
لایکها، واکنشها و علاقهمندیها، در بین تمام تعاملات اجتماعی کمترین مانع را دارند. این بدان معناست که تلاش کمی برای اعطاء آنها نیاز است چرا که بدون فکر و برنامه ریزی خاصی ایجاد میشوند.
بنابراین اولین روش برای افزایش چنین تعاملاتی توجه به نوع محتوای خود و رُقبایتان است. باید دقیت داشته باشید که چه محتواهایی بیشترین لایک را دریافت میکنند. از این طریق میتوانید پستهای بیشتری مشابه آنها تولید کنید.
نظرات و پاسخها چیست؟
نظرات و پاسخها واکنشی به یک پست اصلی از طرف دیگر کاربران است که معمولا در زیر یا همراه همان پست نشان داده میشود.
نحوۀ ردیابی نظرات و پاسخها
در زیر نحوۀ ردیابی نظرات و پاسخهای چندین شبکه اجتماعی محبوب را توضیح میدهیم.
هر کاربری میتواند تعداد نظرات بک پست را در صفحۀ اصلی خود روی دسکتاپ یا گوشی هوشمند ببیند. این نظرات در پایین هر پست است.
برای دیدن تمام معیارهای نظراتِ صفحهای که مدیریت آن را بر عهده دارید، به پروفایل صفحه رفته و روی تب Insight کلیک کرده و از سمت چپ منوی راهنما گزینه posts را انتخاب کنید.
برای دیدن نظرات هر پست، باید روی Reaction, Comments & Shares کلیک کرده و گزینه Reactions/ Comments/ Shares را از منوی مربوطه انتخاب کنید.
در اینجا معیارهای تعامل برای هر پست به سه دسته فوق (Reaction, Comments & Shares) تقسیم شدهاست. نوار نمودار و عددی که به رنگ صورتی نشان داده میشود، تعداد دفعات اشتراکگذاری هر پست را مشخص میکند.
میتوانید تعداد نظرات هر پست را روی پروفایل خود در پایین همان پست مشاهده کنید.
برای دیدن تمام معیارهای پاسخ، از قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل خود کلیک کنید. گزینه Analytics را انتخاب کرده و سپس روی Tweets کلیک کنید.
در آنالیز توئیتر، پاسخها با سایر تعاملات در یک نمای کلی نشان داده میشود. برای دیدن تعداد پاسخهای هر توئیت، روی View Tweet Activity در لیست توئیتها کلیک کنید. تمام تعاملات شامل پاسخها برای یک توئیت خاص همراه با معیارهایشان در اینجا نشان داده خواهد شد.
در قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل کلیک کرده و صفحه شرکت خود را از منوی مربوطه انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که شما باید به عنوان مدیر صفحه ثبت شده باشید.)
در بالا از تب Analytics گزینه Updates را انتخاب کنید. بالای نمودار روی گزینه Impression کلیک کرده و Comments را انتخاب کنید. نمودار تعداد نظرات پستهای صفحه شما در بازه زمانی مشخص را به صورت روزانه نشان میدهد.
پایین نمودار، لیست پستهای صفحهتان را مشاهده خواهید کرد. (پستها در لینکدین، به نام Updates است.) معیار Social Actions شامل نظرات هر پست است. متاسفانه نظرات را نمیتوان از سایر فعالیتهای اجتماعی نظیر کامنت و اشتراکگذاری مجزا کرد. با این حال اگر روی عنوان یک پست در آن لیست کلیک کنید، پست مورد نظر باز شده و میتوانید تعداد نظرات را در زیر آن مشاهده کنید.
اینستاگرام هیچ معیار نظراتی برای کاربران ارائه نمیدهد. اگر روی یک پست کلیک کنید، تعداد نظرات همان پست را مشاهده خواهید کرد.
پینترست هیچ معیاری در سطح پروفایل برای نظرات ارائه نمیدهد. روی یک پین (پست) کلیک کرده و بعد روی تب comments در همان پین بزنید تا ببنید چه تعداد نظری برای آن پست وجود دارد.
ردیابی تمام اشتراکگذاریها، واکنشها و نظرات در تمام رسانههای اجتماعی بسیار زمانبر است. با استفاده از ابزارهای شخص ثالث برای آنالیز (نظیر SEMrush Social Media Tracker و Hootsuite ) میتوانید نمای کلی عملکرد رسانههای اجتماعی خود را مشاهده کنید. علاوه بر موارد فوق، این ابزارها فرصت مقایسه عملکرد خود با سایر رقبا را نیز به شما میدهد.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء نظرات و پاسخها
نظرات و پاسخها اغلب در پستهایی با مضامین زیر اتفاق میافتد:
• پستهایی که یک نظر قاطع را بیان میکنند؛
• پستهایی که احساسات کاربر را درگیر میکنند؛
• پستهایی که مردم را به فکر وا میدارند.
اگر اکثر مواقع لینکهایی به محتوای خارجی، پست میکنید، بسیار محتمل است که نظرات کمتری دریافت کنید. حتی اگر میخواهید یک لینک خارجی را پست کنید، سعی کنید یک سوال خوب بپرسید و یا نظری در خصوص محتوای به اشتراک گذاشته شده بیان کنید.
کلیکهای لینک چیست؟
کلیک لینک زمانی اتفاق میافتد که فردی روی یک لینک خارجی از پستی در رسانههای اجتماعی کلیک کند.
نحوۀ ردیابی کلیکهای لینک
کلیکهای لینک، اولین معیار رسانههای اجتماعی هستندکه میتوانید از طریق تجزیه و تحلیل سایت خود آنها را ردیابی کنید. در Google Analytics به قسمت Acquisition رفته و بعد در قسمت All Traffic روی Channels کلیک کرده و گزینه Social را در گروهبندی پیشفرض کانال انتخاب کنید. در اینجا Sessions همان ترافیک به دست آمده از طریق کلیک در هر شبکه اجتماعی است.
در قسمت Acquisition، یک بخش Social نیز وجود دارد که از طریق آن میتوانید جزئیات بیشتری را در مورد ترافیک رسانههای اجتماعی خود دریافت کنید.
در زیر نحوۀ ردیابی برخی از محبوبترین شبکات اجتماعی را بیان میکنیم:
برای دیدن تمام معیارهای کلیکِ صفحهای که مدیریت آن را بر عهده دارید به پروفایل صفحه رفته و تب Insight را انتخاب کنید. سپس روی گزینه Posts در سمت چپ نوار راهنما کلیک کنید.
فیسبوک برای پستهای ارگانیکِ یک صفحه، هیچ معیار کلی از کلیکهای لینک ارائه نمیدهد. در لیست پستهای اخیرِ تب Posts Insights میتوانید تعداد کلیکهای لینک هر پست را ببینید. کلیکها به همراه عدد مربوط به کلیکها هر پست، در نمودار آبیرنگ بالای نوار تعامل نشان داده میشود.
برای دیدن تمام معیارهای کلیک، در قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل خود کلیک کرده و از منوی مربوطه گزینه Analytics را انتخاب کنید. سپس در نوار راهنمای بالا، روی Tweets کلیک کنید.
آنالیز توئیتر هیچ اطلاعات کلیک جامعی برای یک حساب کاربری نشان نمیدهد. برای دیدن کلیکهای لینک هر توئیت، روی View Tweet Activity در لیست توئیتها کلیک کنید. تمام تعاملات، شامل کلیکهای لینک، همراه با معیارهایشان برای آن توئیت نشان داده خواهد شد.
در قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل کلیک کرده و صفحه شرکت خود را از منوی مربوطه انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که شما باید به عنوان مدیر صفحه ثبت شده باشید.)
در قسمت بالا از تب Analytics گزینه Updates را انتخاب کنید. در بالای نمودار روی Impressions کلیک کرده و گزینه Clicks را انتخاب کنید. نمودار، کلیکهای پستهای صفحه شما را در بازه زمانی مشخص به صورت روزانه نشان خواهد داد. در قسمت پایین نمودار، لیست تمام پستها (آپدیتها) که شامل معیار کلیک نیز هست، نشان داده خواهد شد.
به دلیل اینکه اجازه استفاده از لینکهای خارجی در اینستاگرام وجود ندارد، این رسانۀ اجتماعی هیچ معیار کلیکی ارائه نمیدهد. شما میتوانید در قسمت توضیحات پروفایل خود، یک لینک با قابلیت کلیک کردن داشته باشید. اگر میخواهید ترافیک لینک شده به صفحهای در سایت خود را ردیابی کنید، توصیه میکنم لینکی با یک برچسب UTM سفارشی ایجاد کرده و سپس آن را از طریق یک سرویس کوتاهکننده لینک (مانند bit.ly) قبل از پست کردن مطلب، اجرا کنید.
نشانگر را در قسمت بالای سمت چپ، روی Analytics نگه داشته و گزینه Profile را انتخاب کنید. در قسمت بالای نوار راهنمای آنالیز پروفایل صفحه، گزینه Clicks را انتخاب کنید.
نمودار، تعداد کلی کلیکهایی که منجر به ایجاد ترافیک برای وبسایت مرتبط با پروفایل شما شده است را در بازه زمانی مشخص به صورت روزانه نشان میدهد. پایین نمودار میتوانید معیارهای کلیک برای پینهایی که بیشترین تعداد کلیک را در 30 روز گذشته داشتهاند مشاهده کنید.
برای مشاهده همه پینها و مرتبسازی آنها بر اساس کلیکها و همچنین مشخص کردن رتبهبندی کلیک پینهای خود، یک بازه زمانی انتخاب کرده و سپس روی دکمه «Export Data» کلیک کنید.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء کلیکهای لینک
در درجه اول لینکهای کلیکپذیر را در پستهای خود قرار دهید. البته این لینکها باید در جای مناسب خود استفاده شوند. حتی اگر پست شما محتوای خاصی را به اشتراک نمیگذارد، باز هم میتوانید لینکی مرتبط با محتوای سایت خود که برای فالوئرهایتان مفید است را درون آن بگنجانید.
همچنین از اینکه بارها محتوای لینکشده خود را به اشتراک بگذارید نترسید، فقط مراقب میزان فاصله زمانی در اشتراکات خود باشید.
در شبکهای مانند توییتر، که در آن پستها عمر بسیار کوتاهی دارند (مگر اینکه Viral شوند) و احتمالاً اکثر فالوئرهای شما این پستها را نمیبینند، میتوانید پستهای خود را کمی بیشتر بازنشر کنید. در فیسبوک، جایی که الگوریتم آن بهگونهایست که میتواند تقریباً هر یک از پستهای اخیر شما را در هر زمان نمایش دهد، باید در خصوص بازنشرهای خود کمی محتاطتر باشید.
از طریق یک جمله تحریکآمیز، یا استفاده از ایموجیها و متنهای مخصوص، توجه مخاطبین را به پست خود جلب کنید.
از تگ های نمودار باز (OG) در صفحات محتوای سایت خود استفاده کنید. با این کار تصویر لینکشده در اشتراکگذاریهای اجتماعی جذاب و فریبنده میشود.
از کارتهای توئیتر استفاده کنید تا وقتی که افراد لینکی را برای نظر شما در توئیتر به اشتراک میگذارند، تصویر شاخص و عنوان پست شما بهطور برجسته نشان داده شود.
محبوبترین محتوا چیست؟
محتوای محبوب، محتوایی از یک پروفایل شبکه است که بیشترین تعامل کاربر را به خود اختصاص میدهد. معمولا توسط امتیازی که از چندین معیار تعامل به دست میآید، محاسبه میشود. برخی مواقع، یک شبکه، لیستی از برترین و محبوبترین پستها را (بدون افشای نحوۀ امتیازدهی آنها) ارائه میدهد.
نحوۀردیابی محتوای محبوب
در زیر نحوۀ ردیابی محتوای محبوب در برخی از مشهورترین شبکات اجتماعی را بیان میکنیم.
فیسبوک هیچ لیستی از «محبوبترین پستها» را ارائه نمیدهد. همچنین اجازه طبقهبندی پستها بر اساس معیارهای تعامل را نیز به شما نمیدهد. با این حال میتوانید معیارهای پست خود را در یک برنامۀ صفحه گسترده دانلود کرده و سپس آنها را بر اساس یکی از ستونهای تعامل مرتب و طبقهبندی کنید.
برای مشاهده معیارهای دانلود شدهی پست صفحهای که مدیریت آن را بر عهده دارید، ابتدا وارد حساب کاربری مربوطه شده و به پروفایل صفحه خود بروید. پس از آن روی تب Insights کلیک کنید. در تب Overview روی دکمه Export Data بزنید. در اینجا برای نوع داده Post Data و برای چیدمان داده Post Engagment را انتخاب کنید. در نهایت روی دکمه Export Data کلیک کنید.
در قسمت بالای سمت راست صفحه روی عکس پروفایل خود کلیک کرده و Analytics را از منوی مربوطه انتخاب کنید. سپس از قسمت بالا روی Tweets کلیک کنید. و گزینه Top Tweets را انتخاب کنید. در زیر نمودار، توئیتهایی که در بازه زمانی انتخابی بیشترین تعامل را داشتهاند، مشاهده خواهید کرد. اگر روی دکمه Export Data کلیک کنید، معیارها را روی یک برنامۀ صفحه گسترده دانلود خواهید کرد. در چنین صفحهای میتوانید پستها را بر اساس میزان تعامل کلی، نرخ تعامل، یا نوع خاصی از تعامل نظیر لایک یا بازنشر، دستهبندی کنید.
در قسمت بالای سمت راست، روی عکس پروفایل کلیک کرده و صفحه شرکت خود را از منوی مربوطه انتخاب کنید. (توجه داشته باشید که شما باید به عنوان مدیر صفحه ثبت شده باشید.)
از تب Analytics گزینه Updates را انتخاب کنید. در قسمت بالای نمودار روی گزینه Impression کلیک کرده %Social Engagement را انتخاب کنید. در زیر نمودار لیستی از جدیدترین آپدیتها با معیارهایی نظیر اقدامات اجتماعی و نرخ تعامل نمایش داده خواهد شد. برای اینکه بتوانید آپدیتهای خود را بر اساس یکی از معیارها طبقهبندی کرده و از طریق آن بتوانید محبوبترین آپدیت خود را پیدا کنید، باید روی دکمه Export Report کلیک کرده و آنها را در برنامۀ صفحه گسترده دانلود کنید.
اینستاگرام هیچ نوعی از محبوبترین لیستها را برای پروفایلهای تجاری نشان نمیدهد.
برای دیدن پینهایی که بیشترین تعداد ذخیره را داشتهاند، وارد حساب کاربری پینترست خود شوید. نشانگر را در سمت چپ بالای صفحه روی Analytics نگه داشته و Profile را انتخاب کنید. در قسمت بالای صفحۀ آنالیز پروفایل، روی Saves کلیک کنید. در زیر نمودار میتوانید پینهایی که در 30 روز گذشته، بیشترین تعداد ذخیره را داشتهاند، مشاهده کنید. برای اینکه بتوانید تمام پینها را مشاهده کرده و بر اساس تعداد دخیرهسازی، محبوبترین پینها را مشخص کنید، بازه زمانی مورد نظر خود را اعمال کرده و دکمه Export Data را بزنید.
نحوۀبهینهسازی و ارتقاء محبوبترین محتوا
به دلیل اینکه محبوبترین محتوا بیشتر یک رتبهبندی محسوب میشود تا یک معیار، شما نمیتوانید آن را ارتقا دهید. اما با نظارت محبوبترین پستهای خود میتوانید متوجه شوید که چه سبک از پست و محتوایی مخاطب بیشتری را به خود جذب میکند.
ترافیک ارجاع اجتماعی چیست؟
ترافیک ارجاع اجتماعی به هر نوع ترافیکی در سایت شما گفته میشود که از رسانههای اجتماعی نشأت گرفته شده است.
نحوۀ ردیابی ترافیک ارجاع اجتماعی
ترافیک ارجاع اجتماعی را فقط از طریق آنالیزهای موجود روی سایت خودتان میتوانید مشخص کنید. به همین دلیل با سایر معیارهایی که تا کنون درباره آنها صحبت کردهایم، متفاوت است. چرا فقط از این طریق قابل ردیابی است؟ به دلیل اینکه ترافیک تا زمانی که به سایت شما دسترسی نداشته باشد، ارجاع یا Referral محسوب نمیشود.
در زیر به شما خواهیم گفت که چطور از طریق Google Analytics میتوانید ترافیک ارجاع اجتماعی خود را مشاهده کنید. اگر از سایر پلتفرمهای تجزیه و تحلیل استفاده میکنید میتوانید تا حدودی از طریق روشی که برای Google Analytic توضیح میدهیم متوجه شوید که چگونه این کار را انجام دهید.
برای اینکه متوجه شوید که کدام شبکات بیشترین ترافیک ارجاع را دارند از روش زیر اقدام کنید:
Google Analytics > Acquisition > Social Network > Referrals
گزارش به دست آمده، تعداد بازدیدهایی که از هر شبکه اجتماعی انجام شده است را مشخص میکند. برای هر کدام از آنها میتوانید تعداد دفعات بازدید از صفحه، میانگین مدت زمان بازدید و صفحات هر بازدید را مشاهده کنید.
برای اینکه متوجه شوید در هر شبکه اجتماعی کدام صفحات بیشترین ارجاع را به خود اختصاص دادهاند، روی شبکه اجتماعی مورد نظر، کلیک کنید.
برای اینکه متوجه شوید کدام صفحات سایت شما بیشترین ترافیک اجتماعی را دریافت کردهاند از روش زیر اقدام کنید:
Google Analytics > Acquisition > Social Network > Landing Page
گزارش به دست آمده، صفحاتی از سایت را که بیشترین ترافیک را از شبکات اجتماعی دریافت کردهاند مشخص میکند.
برای اینکه متوجه شوید کدام شبکات به صفحهای خاص، ترافیک ارجاعی داشته اند، روی URL صفحه مقصد کلیک کنید.
برای دیدن ارجاعاتی که از طریق کانالهای اجتماعی ایجاد میشود مسیر زیر را دنبال کنید:
Google Analytics > Acquisition > All Traffic
کانال اجتماعی در قسمت Default Channel Grouping نشان داده میشود. برای دیدن معیارهای مربوط به شبکه اجتماعی روی Social کلیک کنید.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء ترافیک ارجاع اجتماعی
اگر تمام معیارهایی که در بالا ذکر کردیم را بهبود بخشید، ترافیک ارجاع اجتماعی، خود به خود ارتقا پیدا میکند. هرچه عملکرد اجتماعی کلی شما بهتر باشد، ترافیکی که از شبکات اجتماعی دریافت میکنید بیشتر خواهد بود.
اگر میخواهید از شبکات اجتماعی ترافیک خوبی دریافت کنید، باید در پستهای خود به بخشی از محتوای سایتتان لینک بدهید. سایر راههای افزایش ترافیک ارجاع اجتماعی شامل موارد زیر است:
• گزینه اشتراکگذاری در شبکات اجتماعی را زیر پست یا محتوای سایت خود قرار داده تا دیگران را تشویق کنید که سایت شما را در شبکات اجتماعی به اشتراک بگذارند.
• جملاتی که مناسب توئیت شدن هستند را به همراه لینک Click-to-Tweet در محتوای سایت خود اعمال کنید. مردم با یک کلیک میتوانند وارد توئیتر شده و متن شما را به اشتراک بگذارند.
• با اینفلوئنسرها ارتباط برقرار کرده تا محتوا و پستهای شما را برای مخاطبین خود به اشتراک بگذارند.
تبدیلها، سرنخها و خریدهای اجتماعی چیست؟
تبدیل اجتماعی، به هر فعالیتی از سوی کاربر یک شبکه اجتماعی گفته میشود که به یک اقدام دلخواه مرتبط با هدف تعیین شده منجر میشود. سرنخ اجتماعی، به اطلاعات تماس یک مشتری واجد شرایط برای کسبوکار شما گفته میشود که از طریق یک پست اجتماعی به دست آمده است. خرید، به تکمیل تراکنش برای خرید محصول یا خدماتی گفته میشود که از یک شبکه اجتماعی نشأت گرفته است.
برای بیانی سادهتر، در ادامۀ بخش به توضیح تبدیل میپردازیم. به دلیل اینکه سرنخها و خریدها نیز هر کدام یک تبدیل محسوب میشوند، از توضیح آنها صرف نظر میکنیم. البته تبدیل، دامنۀ گستردهتری دارد و شامل موارد بسیاری نظیر تکمیل فرم تماس، ثبت نام در یک دوره یا رویداد خاص و غیره نیز میشود.
نحوۀ ردیابی تبدیل رسانههای اجتماعی
اگر بخواهیم نحوۀ دقیق ردیابی و بهبود تبدیلها را توضیح دهیم، خودش یک کتاب خواهد شد. به همین دلیل در این بخش تنها نکات کلیدی و اساسی این کار را ذکر میکنیم.
به طور کلی تبدیلها از طریق آنالیز سایت شما قابل ردیابی هستند. با این حال کمپینهای پولی در برخی شبکات اجتماعی نیز میتوانند برخی از این تبدیلها را از طریق آنالیز همان شبکه اجتماعی ردیابی کنند. البته اگر آن شبکه امکان نصب یک پیکسل ردیابی در سایتتان را به شما بدهد.
بخش تبدیل Google Analytics بسیار پیچیده و دشوار است. به همین دلیل ما با استفاده از سایر بخشهای Google Analytics نحوۀ ردیابی این تبدیلها را توضیح میدهیم.
اولین و اساسیترین قدم برای ردیابی تبدیلها از طریق Google Analytics، هدف گذاری (یا تنظیم Goals) است. هدف، اقدام خاصی است که میخواهید بازدیدکنندگان سایت آن را انجام دهند. تبدیلِ هدف زمانی اتفاق میافتد که یک بازدیدکننده هدفی را تکمیل کند.
اهداف در ستون Views بخش Admin (مدیریت) Google Analytics ایجاد میشود. روی Goals کلیک کرده و گزینه New Goal را انتخاب کنید. Goal Setup به شما کمک میکند که اهداف خود را تنظیم کنید. انتخاب اسم مناسبی که هویت هدف را نشان میدهد بسیار مهم است. چراکه در تمام قسمتهای Google Analytics، هدف خود را با همان نام، اجرا و ردیابی میکنید.
بعد از تنظیم هدف، میتوانید در گزارشهای مختلف Google Analytics آن را مشاهده کنید. به عنوان نمونه بخش تبدیل گزارش یک کانال از قسمت Acquisition برای شما آورده ایم.
به منوی بالای صفحه توجه کنید. از این قسمت میتوانید هر هدف خاص را انتخاب و مشاهده کنید.
با تنظیم صحیح اهداف، میتوانید منبع تبدیل سایت خود را نه تنها برای ارجاعات رسانههای اجتماعی، بلکه برای هر نوع ترافیک دیگری نیز ردیابی کنید.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء تبدیلها
همانند ردیابی تبدیل، بهینهسازی و ارتقاء آن نیز علمی است که در این مقاله نمیگنجد. کتابها، پستهای وبلاگ و دورههای بسیار عالیای وجود دارند که میتوانند نحوۀ افزایش نرخ تبدیل سایت را به شما آموزش دهند.
زمان مطلوب تعامل چیست؟
همه روزها و زمانها برای تعامل در رسانههای اجتماعی یکسان نیستند. در اکثر مواقع بیشترین تعامل و دسترسی را در روزهایی از هفته و یا ساعتهایی از روز دریافت میکنید که تعداد بیشتری از مخاطبین شما آنلاین هستند.
هشدار: من به شدت به مطالعاتی که بهترین زمان و روزهای هفته برای پست گذاشتن در شبکات اجتماعی را ارائه میدهند مشکوک هستم. گرچه چنین مطالعاتی میتوانند برای نشان دادن فعالترین زمانهای شبکات اجتماعی مفید باشند اما بهتر است شما آمار خود را برای مخاطبان خاصتان بهدست آورید.
زمانبندی خودکار پست. برخی از سرویسها در تلاشند تا به طور خودکار بهترین زمان ارسال پست در حسابهای اجتماعی شما را مشخص کنند. سرویسهایی نظیر SEMrush’s Social Media Poster و Hootsuite’s auto scheduling از این دست هستند.
پیدا کردن بهترین زمان برای گذاشتن پستهای خود. برای اینکه بفهمید در چه زمانهایی مخاطبین شما فعالتر هستند، از آنالیز شبکات اجتماعی خود استفاده کنید. در زیر نحوۀ انجام این کار در برخی از شبکات اجتماعی که چنین امکانی را دارند بیان میکنیم.
در منوی سمت چپ تب Insights صفحه شرکت خود روی Post کلیک کنید. جدول و نمودار بالا، روزها و زمانهایی را نشان میدهد که اکثر مخاطبین صفحۀ شما در فیسبوک فعال هستند.
توئیتر بر خلاف فیسبوک جدول و نمودار مربوط بهترین روزها و زمانها را ارائه نمیدهد. با این حال میتوانید از تب Tweets بیشترین و کمترین میزان تعامل با توئیت خود را در زمانهای مختلف مشاهده کنید. به الگوی روزهایی که بیشترین تعامل را داشتهاید توجه کنید.
برای آنالیز بهتر میتوانید از Followerwonk کمک بگیرید. در تب Analytics لقب توئیتر خود را وارد کرده و گزینه Analyze their followers را انتخاب کنید. در گزارش ارائه شده میتوانید نمودار ساعاتی که فالوئرهای شما فعالتر بودهاند را مشاهده کنید.
در قسمت بالا سمت راست، روی نماد نمودار کلیک کنید تا به بخش آنالیز بروید. روی Audience کلیک کرده و به قسمت Followers بروید. در اینجا نمودارهای سادهای از زمان فعال بودن فالوئرهای خود را بر اساس روزهای هفته و ساعات مشخصی از روز مشاهده خواهید کرد.
استفاده از Google Analytics
از روش زیر استفاده کنید:
Google Analytics > Social > Network Referrals
بازه زمانی را به حدی طولانی انتخاب کنید که نتایج مفیدی به دست آورید. (پیشنهاد من این است که روی سه ماه تنظیم کنید.) نمودار را روی روز یا Day تنظیم کنید. نشانگر را روی نمودار قرار داده تا ببینید بالاترین و پائینترین فعالیت و تعامل معمولاً در چه روزهایی رخ میدهد. میتوانید همین کار را برای تمام شبکات اجتماعی که بازه زمانی کافی و مناسبی دارند نیز انجام دهید.
فالوئر چیست؟
فالوئرهای شبکات اجتماعی، حساب کاربریهای اجتماعی هستند که یک صفحه، پروفایل یا پست خاصی را دنبال میکنند. این افراد معمولا کاربرانی هستند که محتوای شما را به صورت ارگانیک دریافت میکنند.
نحوۀ ردیابی فالوئرها
در زیر نحوۀ ردیابی فالوئرهای برخی از محبوبترین شبکات اجتماعی را بیان میکنیم.
در فیسبوک، فالوئرهای اصلی یک صفحه به عنوان طرفداران یا Fans شناخته میشوند. اینها کاربرانی هستند که در مقطعی روی دکمه لایک صفحه شما کلیک کردهاند. در فیسبوک کاربران میتوانند بدون ثبت خود به عنوان Fan، یک صفحه را دنبال کنند. با این حال، طرفدارن و فالوئرها در Facebook Insights، به عنوان فالوئر (Followers) در یک دسته قرار میگیرند.
به صفحه خود بروید و روی تب Insights کلیک کنید. سپس از منوی سمت چپ گزینه Followers را انتخاب کنید. پس از آن یک سری نمودار که فعالیت فالوئرهای شما را در طول زمان نشان میدهد، مشاهده خواهید کرد. در این نمودار میتوانید موارد زیر را بررسی کنید:
1. تمام فالوئرهای صفحه؛
2. فالوئرهای خالص ( تعداد فالوئرهایی که در طول زمان به دست آورده یا از دست دادهاید.)؛
3. فالوئرهای صفحه شما در کجا به وجود آمدهاند. (نشان میدهد کاربران بعد از اینکه فالوئر صفحه شما شدند چه کارهایی انجام دادهاند.)
برای مشاهده رشد فالوئرهای توییتر خود در طول زمان، در قسمت بالا سمت راست صفحه روی آواتار حساب خود کلیک کرده و گزینه Analytics را از منوی مربوطه انتخاب کنید. حالا روی تب Audiences کلیک کنید. نمای پیشفرض در این تب، فالوئرهای شما را نشان میدهد. در قسمت بالا، نموداری از تعداد فالوئرهای خود در 30 روز گذشته را به صورت روزانه مشاهده خواهید کرد. برای مشاهده دقیقتر و طولانیمدتتر فالوئرهای خود، یک ابزار شخص ثالث مانند twittercounter.com را امتحان کنید.
با کلیک روی عکس پروفایل، به صفحه خود رفته و روی Analytics کلیک کنید. پس از آن گزینه Followers را از منوی پیش رو انتخاب کنید. در بالای نمودار، تعداد کلی فالوئرهای صفحه، تعداد فالوئرهای ارگانیکی که در 30 روز گذشته به دست آوردهاید و تعداد فالوئرهایی که از طریق تبلیغات پولی به صفحه شما آمدهاند را مشاهده خواهید کرد. نمودار، تعداد فالوئرهای به دست آمده در بازۀ زمانی مشخص را به صورت روزانه ارائه میدهد. برای بررسی دقیقتر میتوانید این گزارش را به یک ابزار صفحه گسترده منتقل کنید.
در قسمت بالای سمت راست پروفایل شرکت خود روی نماد جدول یا نمودار کلیک کرده و به قسمت analytics بروید. گزینه Audience را انتخاب کنید. در این تب تعداد کلی فالوئرهای خود تا به امروز را مشاهده میکنید. همچنین میتوانید تعداد فالوئرهایی که در این بازه 7 روزه به دست آوردهاید را با دور قبل مقایسه کنید.
وارد پروفایل پینترست خود شوید. نشانگر را روی قسمت بالای سمت چپ صفحه نگه داشته و از تب Analytics گزینه People you reach را انتخاب کنید. پس از آن گزینه All Audiences را به Your follower تغییر دهید. نمودار پیش رو، تعداد فالوئرهایی که پینهای شما را دیده و با آن تعامل برقرار کردهاند را در یک بازه زمانی مشخص به صورت روزانه نشان میدهد. پینترست معیاری برای مشخص کردن رشد فالوئر، نشان نمیدهد.
استفاده از ابزارهای آنالیز شخص ثالث مانند Hootsuite یا SEMrush Social Media Tracker راهی مناسب برای ردیابی رشد طرفداران اجتماعی شما در رسانههای اجتماعی مختلف است.
نحوۀ بهینهسازی و ارتقاء فالوئرها
بهترین راه افزایش تعداد فالوئر این است که خاص و فوقالعاده باشید. محتواهایی تولید کنید که مردم دوست داشته باشند با دیگران به اشتراک بگذارند. بهطور منظم با فالوئرهای خود در تعامل باشید. به دنبال راهی باشید که بتوانید فالوئرهای خود را به مُبلغهای ایدهآل برای برند یا صفحه خود تبدیل کنید.
جمعیتشناسی مخاطب چیست؟
جمعیت شناسی مخاطب، مجموعه معیارهایی است که ویژگیهای مختلف مخاطبان شما - مواردی مانند مکان، سن، جنسیت، درآمد، سبک زندگی و غیره- را توصیف می کند. این بینش به شما کمک میکند تا محتوای هدفمند و پستهای اجتماعی بهتری تولید کنید.
نحوۀ ردیابی جمعیتشناسی مخاطب
در زیر نحوۀ ردیابی فالوئرها در برخی از محبوبترین شبکات اجتماعی را توضیح میدهیم.
به صفحه خود رفته و از تب Insights گزینه People را انتخاب کنید. در قسمت بالای این تب، 4 قسمت وجود دارد که مخاطبین مختلف شما را نشان میدهد.
1. طرفداران (Fans): افرادی که به صفحه شما علاقه دارند؛
2. فالوئرها: افرادی که محتوای صفحه شما را دنبال میکنند؛
3. افرادی که به صفحه شما آمدهاند: کسانی که بخشی از محتوای صفحه شما را دیدهاند. این افراد ممکن است از طرفداران یا فالوئرهای صفحه شما نباشند؛
4. افرادی که تعامل دارند: هر فردی که با بخشی از محتوای شما به نوعی تعامل برقرار میکند.
برای هر بخش معیارهای زیر نشان داده خواهد شد:
• درصد افراد آن بخش در هر گروه سنی، بر اساس دو دسته زن و مرد؛
• مهمترین کشورهایی که این افراد در آن زندگی میکنند؛
• مهمترین شهرهایی که این افراد در آن زندگی میکنند؛
• مهمترین زبانی که این افراد با آن صحبت میکنند.
برای به دست آوردن اطلاعات دقیقتر در حوزه جمعیتشناسی، در فیسبوک یک حساب تبلیغاتی ایجاد کرده و یک پیکسل فیسبوک به سایت خود اضافه کنید. این پیکسل دادههای مربوط به کاربران فیسبوکی که از سایت شما بازدید میکنند را جمعآوری میکند. گزارشات مربوط به مخاطب در قسمت Facebook Ad Manager اطلاعات شگفتانگیزی در خصوص بازدیدکنندگان سایت شما ارائه میدهد. برای استفاده از این ویژگی، نیازی به خرید تبلیغات فیسبوک ندارید.
روی عکس پروفایل خود کلیک کرده و از منوی پیشِ رو گزینه Analytics را انتخاب کرده و پس از آن روی تب Audience کلیک کنید. در اینجا اطلاعات مربوط به 3 دسته مختلف از مخاطبین را مشاهده خواهید کرد:
• فالوئرها؛
• تمام کاربران توئیتر؛
• مخاطبین ارگانیک (افرادی که با توئیتهای شما تعامل برقرار کردهاند. ممکن است این افراد جزو فالوئرهای شما نباشند.)
میتوانید محبوبترین علایق، جنسیت، درآمد خانوار، شیوههای خرید مصرفکننده، وضعیت تأهل، مالک یا مستاجر بودن و محبوبترین اپراتورهای بیسیم هر مخاطب را مشاهده کنید. بخش Your Followers موارد بیشتری از این دستههای جمعیتشناسی ارائه خواهد داد.
روی عکس پروفایل خود کلیک کرده و وارد صفحه شرکت شوید. در بخش Analytics روی گزینه Followers کلیک کنید. پایین نمودار، جمعیتشناسی اولیه فالوئرهای خود را خواهید دید. روی گزینه Geography کلیک کنید. در اینجا میتوانید فیلتر جمعیتشناسی خود را در پنج دسته مختلف اعمال کنید:
• عملکرد شغلی Job Function؛
• سابقه کار Seniority؛
• صنعت Industry؛
• اندازه شرکت Company Size؛
• وضعیت اشتغال Employment Status.
در حساب کاربری شرکت خود روی نماد نمودار سمت راست بالای صفحه کلیک کرده و Analytics را انتخاب کنید. در این بخش گزینه Audience را انتخاب کنید. این تب برخی از جمعیتشناسیهای اولیه و اساسی فالوئرهایتان – مانند جنسیت، رده سنی، مهمترین موقعیتهای مکانی و روزهای هفته و ساعاتی از روز که فعالتر هستند- را نشان میدهد.
با نگه داشتن نشانگر بر روی گزینه Analytics در قسمت بالای سمت چپ صفحه، روی People and reach کلیک کنید. پایین نمودار میتوانید مواردی نظیر جنسیت و برترین کشورها، مکانها و زبانهای مخاطبین خود را مشاهده کنید.
نحوۀ استفاده از جمعیتشناسی مخاطب
جمعیتشناسی مخاطب بر اساس دادهها، میتواند موثرترین راه ساختن شخصیتها برای اطلاعرسانی محتوا و استراتژیهای بازاریابی رسانههای اجتماعی شما باشد. همچنین برای فهمیدن اینکه به مخاطب هدف خود دسترسی دارید یا خیر به شما کمک میکنند.
اگر جمعیتشناسی شما با آنچه که در مورد کسب و کارتان متصور هستید مطابقت ندارد، وقت آن رسیده که روی استراتژیهای محتوایی جدید و خلاقانه کار کنید. این محتوا باید بهگونهای باشد که مخاطبین جدید را جذب کند. چنین دادههایی ممکن است چشم شما را به روی فرصتهای جدید باز کند.
نوشتۀ:مارک ترافاگن
ترجمه: سوسن کافی
هر نوع استفادهای از محتوای سایت آزاد است. هر جا دوست داشتید با یا بدون ذکر منبع، استفاده کنید. اگر لینک بدهید که... ممنونم! فالو باشد که فبهاالمراد ❤️